Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علی زاکانی سه‌شنبه شب در جشن میلاد امام رضا (ع) که در محوطه ارک تبریز برگزار شد، با بیان اینکه انتخابات 28 خرداد اولین انتخابات گام دوم انقلاب اسلامی بود، اظهار داشت: این انتخابات از چندین جنبه اهمیت زیادی داشت که اولین نکته، حضور با نشاط مردم در عرصه انتخابات علی رغم همه بدخواهی‌ها و تحریم کنندگان داخلی و خارجی بود که دست رد بر سینه آنها زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دنیا، کرونا را در مشارکت انتخابات موثر می‌دانند، افزود: تا 12 درصد کاهش مشارکت بر اثر کرونا امری طبیعی است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: علی‌رغم فشارهای اقتصادی، دلخوری‌ها و بی‌محبتی‌هایی که شده بود و به ما دوری از صندوق توصیه می‌کردند و علی‌رغم بی‌کفایتی برخی در اجرای انتخابات، نصاب خوبی در این دوره ثبت شد.

وی با بیان اینکه انتخاب نامزدی از جبهه انقلاب، رادمردی فرهیخته، امتحان پس داده با کارنامه درخشان و یار و یاوری برای رهبری که منشا تحول و تغییر اساسی برای کشور خواهد بود، برای ما یک هدیه بود که در دهه کرامت به دست علی ابن موسی الرضا اعطا شد.

زاکانی این انتخابات را دارای پیام جدیدی برای جهان دانست و گفت: انقلاب اسلامی از جنس انقلاب‌های سده گذشته نیست بلکه در گستره ایمان و فطرت انسان‌هاست و لذا مردم بعد از 42 سال در پای صندوق رای حضور معناداری دارند و این حضور گسترده حامل پیامی است.

وی با تاکید بر اینکه باید شکاف های قبل از انتخابات را به یکپارچگی تبدیل کنیم و از شرایط گذشته عبرت بگیریم، تصریح کرد: باید با محوریت نخبگان و شایستگان دور هم جمع شده و منشا تحول باشیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در عرصه استقلال، استقلال فرهنگی و اقتصادی نداریم و این تهدیدی برای استقلال سیاسی ماست گفت: آزادی داریم، اما آزادی نظارت مردم بر مسئولین و پاسخگویی به مردم نیاز به نهادینه شدن دارد.

وی ادامه داد: معنوی‌ترین کشور هستیم اما معنویتی که انقلاب اسلامی به ما وعده داده بود، باید در جامعه توسعه یابد تا عده‌ای اغیار، انقلاب را در اختیار امیال خود قرار دهند. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از عدالت صحبت می‌کنیم ولی با فقر و فساد و تبعیض نمی‌توان داعیه عدالت داشت افزود: دولت رئیسی اراده کرده تا ریشه‌های فقر و فساد و تبعیض را بخشکاند.

 وی اضافه کرد: امروز دولت‌مردان بر مبنای شایستگی با تبعیت از ولی می‌توانند استیفای حقوق مردم را با تکیه بر توان داخلی و خنثی سازی تحریم، مشکلات را گام به گام حل کنیم، این امر الزاماتی دارد که نیروهای انقلاب باید ید واحده باشند. بعد از انتخابات باید انسجام صد برابر دوران انتخابات شود تا کار کنیم. ما هنوز در پله اولیم و باید امیال شخصی را کنار بگذاریم.

زاکانی با تاکید بر اینکه با تغییر رویکرد از توجه به خارج، به خودباوری با تکیه بر ایمان و آرمان خدمتگزاری، باید به توان داخلی تکیه کنیم و از همه فرصت‌های منطقه ای و جهانی بهره ببریم ابراز داشت: با شایسته‌سالاری و زمینه‌سازی نظارت مردم بر مسئولان و پاسخگویی و مشارکت مردم در ساختن ایران با محوریت نخبگان و شایستگان، این کشور را آباد سازیم.

وی با بیان اینکه انقلاب یک تکلیف بزرگ در گام دوم بر گردن ما گذاشته است، گفت: باید همه تلاش خود را بکنیم تا گام اساسی انقلاب در ساختن یک کشوری که در آن از استقلال و آزادی کامل و عدالت موثر و معنویت بالا و پیشرفت همه جانبه برخوردار است مطابق با آرمان انقلاب قیام کنیم.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه لازم است که برای نسل چهارم و پنجم انقلاب، گذشته پرافتخار کشور و مسیری که برای رسیدن به این نقطه طی شده را تبیین و ترسیم کنیم، افزود: مسیر آینده نباید جدا از راه طی شده باشد، باید به گذشته افتخار کرد و به ملت بالید ولی با جدا کردن پلشتی‌ها، زمینه‌سازان اشرافیت و رانت را کنار بزنیم و شرایطی را رقم زنیم که ملت رشید ایران را بر بام جهان بنشانیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت رئیسی باید در کنار همه نهادهای حاکمیتی و حکومتی و در کنار مردم، عرصه انتخابات را به ظرفیت اساسی تبدیل کند، گفت: متاسفانه عده‌ای دولت با 70 درصد مشارکت را تحویل گرفتند و با 48 درصد تحویل دادند اما ما باید مشارکت را در دور آینده به 80 درصد برسانیم.

وی سرخوردگی مردم از عملکرد دولت را به معنای سرخوردگی از نظام ندانست و گفت: برخی به جای پاسخگویی، انشا می‌خوانند. ما بنا نداریم رفتارهای غلط شما را تکرار کنیم و انتخابات را به ابزار شکاف بین مردم تبدیل کنیم، انقلاب یاد داده که همه داشته های ما برای مردم است و باید انتخابات موجب وحدت ما شود نه موجب حذف برخی از ظرفیت های کشور.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: انتخابات شایسته سالاری استقلال انقلاب فقر و فساد علی زاکانی دولت رئیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۹۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین شریعتمداری الان زنگ انشا نیست
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • محمد مهاجری : جناب آقای رئیسی! به‌قول حاج‌ حسین‌ آقای‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست
  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • ابراهیم رئیسی یک ماده قانونی را برای اجرا ابلاغ کرد+ جزئیات
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!